de Omar Amiralay Dijous 08 de Nov de 2018 a les 21:30 h Filmoteca de Catalunya Sala Laya. Àrab. VOSC. Presentació a càrrec de Hala Abdallah

Sinopsis

En la Síria dels anys setanta, Omar Amiralay i Sadallah Wannous obtenen el permís de visitar un poble sirià amb les seves càmeres per analitzar les repercussions de la reforma agrària. Inicialment, els locals se’n malfien. Però amb el temps es faran seva la pel·lícula per expressar-hi la seva ràbia i revelar les tensions existents entre el discurs oficial i la realitat. Primer llargmetratge d’Omar Amiralay.

Premis

Premi Otto Dibelius - Premi Interfilm - Festival Internacional de Cinema de Berlín. 1976.

Omar Amiralay

Omar Amiralay

Nascut a Damasc el 1944, Omar Amiralay va estudiar cinema a França fins que al 1970 va tornar a Síria. La seva creació està marcada per una aposta decidida pel gènere documental, en la qual destaca La vida quotidiana d’un poble sirià, segon film d’una trilogia de documentals sobre la presa de Taqba -projecte del govern sirià- i els seus efectes en la població. Crític amb el règim des d’una posició marcadament marxista, l’any 2000 va firmar, juntament amb altres militants i intel·lectuals sirians, “la declaració dels 99” en la que es demanava la fi de l’estat d’emergència, en vigor des de1963, l’amnistia per als presos polítics i la legalització dels partits polítics. Va morir el 2011.

Fitxa

 • Pais
  Síria
 • Any
  1974
 • Durada
  85 minuts
 • Director
  Omar Amiralay
 • Títol original
  Al Hayat Al Yawmiya fi Qariya Souxriyya
 • Genere
  Documental

Sodepau

T. +34 93 3010171
sodepau sodepau.org

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya

Back to Top