de Hala Alabdalla Dijous 03 de Nov de 2022 a les 20:00 h VOSC Presentació a càrrec de Hala Alabdalla

Sinopsis

En una Síria mortificada per un règim tirànic, Omar Amiralay, ha dedicat la vida al seu país i al cinema. Quaranta anys de compromís polític i de realització de documentals. El 2008, interrompt els seus projectes per dedicar-se plenament a cuidar la seva mare moribunda. Ella mor el 2010, Omar ens deixa un any després. Cinc semanes abans de la revolució siriana.   Presentació a càrrec de Hala Alabdalla.

 Hala Alabdalla

Hala Alabdalla

Hala Alabdalla és una reconeguda productora i realitzadora siriana que ha viscut i treballat entre França i al Pròxim Orient des del 1981. Ha col·laborat amb diversos productors àrabs i francesos. Va estudiar cinema a la Universitat del cinema i l'audiovisual de París i va graduar-se en Antropologia del Món àrab al EHESS a París.

Hala ha escrit, produït i dirigit moltes pel·lícules documentals. La seva pel·lícula més destacada és el premiat documental "I Am the One Who Brings Flowers to Her Grave" (2006), que va ser la primera pel·lícula siriana programada i premiada al festival de Venècia. Ha estat membre del jurat de nombrosos festivals (Venècia, FID Marseille, Visions du Réel, etc.) també ha estat formadora o consultora cinematogràfica. El 2017, va crear el programa "Savoirvoirrevoir" : un laboratori de formació i realització de cinema per a joves refugiats sirians a París, amb el suport del CNC i Arte.
{/article}

 

Fitxa

 • Pais
  FrançaSíria
 • Any
  2021
 • Durada
  109 minuts
 • Director
  Hala Alabdalla
 • Títol original
  Omar Amiralay-Dolor, temps, silenci.
 • Genere
  Documental

Sodepau

T. +34 93 3010171
sodepau sodepau.org

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya