Dijous 03 de Nov de 2022 a les 20:00 h VOSC

Acte inaugural 2022


La setzena edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya arriba a la Filmoteca, del 3 al 13 de novembre, amb 13 llargmetratges i una selecció de curts provinents de Síria, Egipte, Palestina, Iraq o Algèria.

El director i activista sirià Omar Amiralay, mort prematurament l’any 2011, serà protagonista de la inauguració amb un documental sobre la seva figura, molt crítica amb un règim que va prohibir les projeccions de les seves punyents pel·lícules. Comptarem amb la presència de la seva directora Halla Alabdalla amb qui podrem conversar un cop acabada la pel·lícula.

Hala Alabdalla

Hala Alabdalla

Hala Alabdalla és una reconeguda productora i realitzadora siriana que ha viscut i treballat entre França i al Pròxim Orient des del 1981. Ha col·laborat amb diversos productors àrabs i francesos. Va estudiar cinema a la Universitat del cinema i l'audiovisual de París i va graduar-se en Antropologia del Món àrab al EHESS a París.

Hala ha escrit, produït i dirigit moltes pel·lícules documentals. La seva pel·lícula més destacada és el premiat documental "I Am the One Who Brings Flowers to Her Grave" (2006), que va ser la primera pel·lícula siriana programada i premiada al festival de Venècia. Ha estat membre del jurat de nombrosos festivals (Venècia, FID Marseille, Visions du Réel, etc.) també ha estat formadora o consultora cinematogràfica. El 2017, va crear el programa "Savoirvoirrevoir" : un laboratori de formació i realització de cinema per a joves refugiats sirians a París, amb el suport del CNC i Arte.


 

Fitxa

  • Pais
    FrançaSíria
  • Any
    2021
  • Genere
    Documental

Sodepau

T. +34 93 3010171
sodepau sodepau.org

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya