de Waad Al-Kateab Diumenge 10 de Nov de 2019 a les 19:00 h Filmoteca de Catalunya Àrab. VOSE. Presentació i debat a càrrec de Abdulmonam Eassa, fotògraf sirià, i Lurdes Vidal, directora de l’àrea de món àrab i mediterrani de l’Iemed.

Sinopsis

Carta d’amor d’una jove mare a la seva filla, la pel·lícula narra la història de Waad al-Kateab al llarg de cinc anys, durant la revolta a Alep, Síria, des que s’enamora, es casa i dóna a llum a Sama. Un recull d’històries increïbles de pèrdua, alegria i supervivència, mentre Waad es confronta a una elecció impossible: ¿ha de fugir o no de la ciutat per protegir la vida de la seva filla, quan marxar significa abandonar la lluita per la qual s’ha sacrificat tant? Para Sama va rebre el premi L’oeil d’or al millor documental a Cannes 2019. 

Waad Al-Kateab


Estudiant siriana de màrqueting a Alep actualment resident a Londres, va ser una dels centenars de sirians que es van convertir en periodistes ciutadans en començar la revolta contra el règim d’Al-Àssad. Al gener del 2016, va començar a documentar els horrors d'Alep per a Channel 4 News en una sèrie de pel·lícules titulades Inside Aleppo. Aquests informes van ser les peces més vistes del programa, pels quals va guanyar 24 premis, inclòs l’Emmy Internacional 2016 per la millor notícia informativa.

Fitxa

 • Pais
  Síria
 • Any
  2019
 • Durada
  80 minuts
 • Director
  Waad Al-Kateab
 • Títol original
  Ila Sama
 • Genere
  Documental

Sodepau

T. +34 93 3010171
sodepau sodepau.org

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya