de Sonia Kessi Dimecres 08 de Nov de 2023 a les 21:15 h Cine Zumzeig VOSE - Presentació de Habiba Djahnine

Sinopsis

Nnuba (Tornes) és el nom que rep una organització social molt antiga d'ajuda mútua femenina que consisteix a pasturar per torns el bestiar del poble. Aquesta pel·lícula tracta d'aquesta pràctica establerta pels pastors d'un poble de Bouzeguene, a les altes muntanyes de Cabília (Algèria). Cançons, confidències, poemes, històries de vida, rialles i llàgrimes puntegen i acompanyen aquesta activitat pastoral on la vida i la mort conviuen, celebren i reconcilien.

Sonia Kessi

Sonia Kessi

Nascuda l'any 1982 a At ferɛac, un poble de muntanya de la Cabília, Sonia Kessi destaca des de fa diversos anys pel seu treball fotogràfic. Va ser després dels estudis d'economia que va decidir comprar una ovella i sortir més sovint al camp amb les pastores del seu poble. Va començar un treball fotogràfic que va anomenar “La Nnuba des Bergères”. Cada foto revela persones i situacions que ens miren. Lluny del folklore, de la tradició bucòlica cabil, ens convida a posar amb ella les llavors d'una mirada desalienada sobre nosaltres mateixos.

La Sonia també va seguir dos cursos, de literatura francesa moderna i clàssica. Per guanyar-se la vida treballa com a escriptora pública a Bouzgane, conrea el seu hort i cria ovelles.


 

Fitxa

 • Any
  2021
 • Durada
  60 minuts
 • Director
  Sonia Kessi
 • Títol original
  Nnuba
 • Genere
  Curtmetratge

Sodepau

Travessera de Gràcia, 278, baixos
08025 Barcelona

sodepau@sodepau.org
mostra@mostracinearab.cat

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya