de Maha Haj Dijous 02 de Nov de 2023 a les 20:00 h VOSC Sala Chomón

Sinopsis

Waleed (40 anys) viu a Haifa amb la seva dona i la canalla, i somia amb una carrera d’escriptor mentre pateix una depressió crònica. Construeix una relació estreta amb el seu veí (un lladregot) tot projectant un pla secret. Mentre persegueix el seu objectiu sorgeix una amistat inesperada entre els dos homes que els embarca en un viatge tenebrós. Mediterranean Fever és una comèdia negra però també la història d'una insòlita amistat entre un deprimit escriptor amb la síndrome del full en blanc i el seu veí, un estafador. Observadora irònica, Maha Haj posa el focus en temes com la salut mental i les contradiccions sociopolítiques de ser palestí i viure a Haifa.  

Compra d'entrades a la taquilla de la Filmoteca i en només en efectiu


Maha Haj

Maha Haj va néixer a Natzaret l'any 1970. Es va graduar a la Universitat Hebrea de Jerusalem en literatura anglesa i àrab. La seva experiència cinematogràfica es va derivar del seu treball com a dissenyadora artística a les produccions de “The Time That Remain” d'Elia Suleiman, The “Attack” de Ziad Douairi, així com “On the Hill” de Rafael Natjari.

Va escriure i dirigir el curtmetratge “Oranges” (2009) i el documental “Behind These Walls” (2010). El 2015 va rodar el seu primer llargmetratge “Personal Affair”s, seleccionat a la Selecció Oficial del Festival de Cannes 2016 "Un Certain Regard" i aclamat per la crítica. La pel·lícula també va guanyar el Premi al Millor Llargmetratge del Festival de Cinema de Haifa el 2016 i el Premi de la Crítica del Festival de Cinema Mediterrani de Montpeller, entre d'altres.


 

Fitxa

 • Pais
  AlemanyaFrançaPalestinaQatarXipre
 • Any
  2022
 • Durada
  108 minuts
 • Director
  Maha Haj
 • Títol original
  Mediterranean Fever
 • Genere
  Ficció

Sodepau

Travessera de Gràcia, 278, baixos
08025 Barcelona

sodepau@sodepau.org
mostra@mostracinearab.cat

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya