de Michel Khleifi Dijous 09 de Nov de 2023 a les 18:00 h Filmoteca - Sala Laya Presentació de Habiba Djahnine

Sinopsis

A principis dels setanta, dos palestins es coneixen a Jerusalem i tenen una breu història d'amor. Ell es condemnat a presó per una acció contra els israelians, ella se'n va als Estats Units. Quinze anys més tard es retroben i mentre discuteixen sobre el que significa ser palestí sorgeix l'autèntica estrella del film: els carrers de la vella Jerusalem i de la Franja de Gaza, on la parella presencia el conflicte de la Intifada.

Michel Khleifi

Michel Khleifi

Michel Khleifi és un guionista, director i productor de cinema palestí que viu actualment a Bèlgica.

Khleifi va néixer i es va criar a la ciutat eminentment palestina de Natzaret, al nord d'Israel, i va emigrar a Bèlgica el 1970,[1] on va estudiar direcció televisiva i teatral a l'Institut National Supérieur des Arts du Spectacle (INSAS). Després de graduar-se en el INSAS, va treballar en la televisió belga abans de començar a produir les seves pròpies pel·lícules.
Un dels seus primers documentals va ser Ma'loul Celebrates ist Destruction, filmada en 1985, que narra la història dels habitants de Ma'loul, que van ser expulsats de les seves cases a tirs per l'exèrcit israelià i es van refugiar en la veïna Natzaret, on els va arribar les notícies de la demolició de tot el poble i la confiscació de les seves terres per part de l'Estat d'Israel després de la Guerra araboisraeliana de 1948. Una vegada a l'any, el dia de la Independència d'Israel, se'ls permetia tornar a les ruïnes de les seves antigues llars i ells van transformar aquest esdeveniment en una festa.


 

Fitxa

 • Pais
  BèlgicaFrançaPalestinaUK
 • Any
  1990
 • Durada
  100 minuts
 • Director
  Michel Khleifi
 • Títol original
  Nashidul-Hajar
 • Genere
  Ficció

Sodepau

Travessera de Gràcia, 278, baixos
08025 Barcelona

sodepau@sodepau.org
mostra@mostracinearab.cat

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya