Diumenge 15 de Nov de 2020 a les 19:00 h

Amb el filòsof i traductor Xavier Bassas


Els projectes cinematogràfics de Kamal Aljafari no deixen indiferent. Es pot dir que el director palestí és un arqueòleg de la imatge, un explorador dels seus límits i els seus múltiples significats. En aquesta edició XIV tenim el luxe de comptar amb dues de les seves pel·lícules: Recollection (2015, Palestina) i Un estiu diferent (2020, Palestina). En la primera, rescata l'antiga ciutat de Jaffa dels fotogrames de les pel·lícules propagandístiques nord-americanes i israelianes. En la segona, ofereix una recomposició poètica dels rastres que els passavolants deixen en una càmera de vigilància. 

Kamal Aljafari conversarà amb Xavier Bassas.

Filòsof, traductor i editor, Xavier Bassas és doctor en Filologia francesa i Filosofia per la Universitat de la Sorbona-París IV i per la Universitat de Barcelona. S’ha especialitzat en l’obra de J. Rancière, J. Derrida i J.-L. Marion, dels quals ha traduït i escrit abastament. Professor d'Història del cinema a França. Ha traduït llibres sobre cinema i subtítols de moltes pel·lícules de directors francesos com Jean-Luc Godard, Marguerite Duras, Jean Rouch; o de Pedro Costa.

Per assistir a l'acte a Zoom cal inscriure's al Formulari.

Kamal Aljafari

Annemarie Jacir

Graduat a l'Acadèmia d'Arts Audiovisuals KHM de Colònia, Alemanya, el director palestí originari de Jaffa treballa amb imatges mòbils i fixes, i entrellaça ficció, no ficció i art. La seva filmografia inclou ‘Un estiu diferent’ (2020), ‘Recollection’ (2015), “Port de la memòria“ (2009) i ‘El sostre’ (2006). Va ser artista destacat al Robert Flaherty Film Seminar (Nova York) i va ser becari a l’Institut Radcliffe i al Centre d’Estudis de Cinema de la Universitat de Harvard.

 

Fitxa

 • Pais
  Palestina
 • Any
  2020
 • Durada
  75 minuts
 • Títol original
  Recollection
 • Genere
  Documental

Sodepau

T. +34 93 3010171
sodepau sodepau.org

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya