La Mostra s'ha acabat, però les projeccions de cinema àrab i mediterrani continuen, amb xerrades, exposicions i música a la XXVIII Setmana Cultural Gràcia amb la Mediterrània. Del 20 al 28 de novembre de 2021

La XXVIII edició de la Setmana Cultural de Gràcia posa el focus en la Mediterrània des del punt de vista de la crisi ecològica planetària: Canvi climàtic, límits del creixement i perspectives geopolítiques entre el Nord, el Sud i el Llevant Mediterrani.

La crisi sanitària mundial provocada per la pandèmica de la COVID ha fet palesa les mancances d’uns sistemes sanitaris que han prioritzat el guany econòmic dels grups de poder, privatitzant serveis amb el conseqüent desmantellant de la sanitat pública, fet que afecta de forma molt especial a la població amb menys recursos econòmics. Aquesta crisi sanitària també ha posat de relleu altres necessitats globals que cal prioritzar per garantir el dret universal als recursos bàsics vitals: aigua, alimentació, habitatge, educació, canvi climàtic, energia... Ens cal relligar les necessitats bàsiques, sobretot al Sud i a l’Est mediterrani, en tot allò que fa perillar la diversitat d’ecosistemes en temes de medi ambient.

No podem prescindir d’aquesta interrelació necessària per abastar les problemàtiques i les estratègies a desenvolupar. No es pot imposar una agenda de transició econòmica i ambiental prescindint del moment en què es troben els diferents territoris i les grans diferències en el “consum” d’energia i de recursos, generació de residus i emissions contaminants. Analitzar aquesta situació i avançar en el debat és l’objectiu d’aquesta Setmana Cultural.

Les activitats es faran al Centre de Cultura Popular La Violeta (Maspons, 6), al Centre cívic El Coll-La Bruguera (Aldea, 15), a la Seu del Districte de Gràcia (Pl de la Vila, 2), a l’Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190-192) i al Centre cívic La Sedeta (Sicília, 321). La Llibreria La caníbal (Nàpols, 314) muntarà una taula amb títols sobre el tema.

Consulteu el programa sencer en PDF.

 

 

Sodepau

Travessera de Gràcia, 278, baixos
08025 Barcelona

sodepau@sodepau.org
mostra@mostracinearab.cat

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya