El dijous 15 de novembre, 19.30h, a l’Ateneu Cooperatiu La Base, La Mostra inaugura un espai per posar en comú, amb persones d’arreu de la mediterrània, problemàtiques i debats al voltant de la ciutat, els conflictes i contradiccions que s’hi produeixen i les seves representacions.

Alexandria i Barcelona són ciutats travessades per discursos i imatges. També són ciutats en conflicte. A través de l'obra del cineasta egipci Youssef Chahine, es tractarà de la ciutat, el conflicte i la mirada, d'Alexandria i Barcelona, per mitjà de l'experiència i anàlisi d'Ali Al-Adawy i Andrea Soto. La sessió serà moderada per Marta Vallejo.

Ali Al-Adawy és comissari de programacions de cinema i projectes d’art basats en la recerca a Alexandria, redactor, escriptor i crític d’imatges en moviment, així com de pràctiques artístiques urbanes i d’història cultural. Entre d'altres, ha estat co-comissari de L’art de perdre’s a les ciutats: Barcelona i Alexandria.

Andrea Soto és doctora en filosofia, treballa com a docent d’estètica i teoria de l’art. Les seves recerques se centren en les transformacions de l’experiència estètica en la cultura contemporània, la investigació artística, l’estudi de la imatge i els mitjans, així com la relació entre estètica i política. Desenvolupa una línia d'investigació sobre la performativitat de les imatges a La Virreina Centre de la Imatge.

Marta Vallejo és escriptora, politòloga i gestora cultural. Conjuga la gestió de projectes culturals amb les intervencions artístiques i l’impacte polític. Ha viscut a Dakar i a Alexandria, des d’on ha desenvolupat diverses recerques artístiques sobre la construcció col·lectiva d’espais de resistència i creació.

Més informació i inscripcions a http://bit.ly/2JzSf0h

Sodepau

T. +34 93 3010171
sodepau sodepau.org

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya