El cinema i la literatura es tornen a trobar a la llibreria La Panafricana per conversar al voltant de la figura de Frantz Fanon amb la presentació del llibre "Els condemnats de la terra" i la projecció del documental Frantz Fanon: memòria d’asil, d’Abdenour ZahZah. L'acte tindrà lloc dijous 18 de novembre a les 19h.

Organitzada juntament amb La Panafricana, aquesta activitat és un espai de reflexió en el que el públic de la Mostra es reuneix per debatre sobre cinema, literatura i pensament, i el seu vincle amb la realitat actual. El cinema, com la literatura, documenta els canvis socials i de mentalitat, recupera memòries, agita la imaginació i fa somniar. Per això conversarem sobre les relacions que el sèptim art manté amb aquest món tan convuls que ens ha tocat viure.

Enguany presentarem els Condemnats de la terra de Frantz Fanon, editat per primer cop en català per Pol·len Edicions i Tigre de Paper. I ens endinsarem
en la vida i personalitat de Frantz Fanon a través el documental Frantz Fanon: memòria d’asil del realitzador algerià Abdenour ZahZah. Seguint la tradició, tornem a unir, cinema i literatura per presentar-vos una de les obres cabdals del pensament africà i aprofundir en el coneixement del seu autor, precursor del què avui anomenem pensament decolonial.

Comptarem amb la presència d'Oumar Diallo director d'Ediciones Wanafrica, Laia Altarriba de l'editorial Tigre de Paper, Mar Carrera de Pol·len edicions i Txell Bragulat, directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya.

 

 

Sodepau

Travessera de Gràcia, 278, baixos
08025 Barcelona

sodepau@sodepau.org
mostra@mostracinearab.cat

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya