Durant dos dimarts, el 10 i 17 de maig, torna el cinema presencial a La Sedeta amb el Cicle de cinemes àrabs i mediterranis amb el més destacat del cinema actual que es va poder veure a la Mostra de Cinema Àrab del 2021.

La desena edició del Cicle ens permet redescobrir o apropar-nos per primera vegada a algunes de les pel·lícules més aplaudides pel públic de les edicions 14a i 15a edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya.

10 de maig Feayin: el combat de Georges Abdallah. Cinefòrum amb Isidre Pallàs.

17 de maig Recollection, de Kamal Aljafari. Cinefòrum amb Joan Miquel Gual, professor d'Història del cinema a la UOC i soci treballador del Zumzeig.

Les activitats són gratuïtes.

Dimarts 10 de maig a les 19h: Feayin: el combat de Georges Abdallah de Vacarme(s) Films.

El documental segueix la trajectòria d’un infatigable comunista àrab i combatent per Palestina. Des dels camps de refugiats palestins que han forjat la seva consciència fins a la mobilització internacional pel seu alliberament, ens disposem a conèixer aquell que ha esdevingut un dels presos polítics més antics d’Europa.

Més enllà de l’acarnissament judicial i polític del qual Georges Abdallah ha estat víctima, la pel·lícula retrata una vida de resistència a través una sèrie d’entrevistes al Líban, amb la seva família, amics i antics camarades, però també a Europa amb el seu advocat, els seus suports i aquells que li han fet costat.

Any: 2020 | País: | Durada: 81 | Llengua: Àrab VOSC | Gènere: documental

Dimarts 17 de maig a les 19h: RECOLLECTION de Kamal Aljafari.

Les pel·lícules israelianes i americanes rodades a la ciutat de Jaffa entre els anys 60 i 90 serveixen de base per a la història d’un somni. Tots els personatges són extrets de les seqüències originals, deixant la ciutat com un marc buit. En fer-ho, l’impossible es fa possible, gràcies a la visió d’una primera persona que filma el passat a través d’una recopilació d’imatges fetes de records.

Any: 2015 | País: Palestina | Durada: 70 minuts | Llengua: Àrab VOSC | Gènere: documental

Sodepau

Travessera de Gràcia, 278, baixos
08025 Barcelona

sodepau@sodepau.org
mostra@mostracinearab.cat

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya