CAST ENGL FR عر

17a MOSTRA DE CINEMA ÀRAB I MEDITERRANI DE CATALUNYA

Del 2 al 12 de novembre 2023

LINK D'INSCRIPCIÓ DE LA PEL·LÍCULA

 

Impulsada i organitzada per l'associació SODEPAU, la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya  té la voluntat d'obrir una finestra als cinemes àrabs a Catalunya, unes cinematografies desconegudes i amb una presència irrisòria a les grans pantalles del nostre país.

També neix amb la intenció de trencar els estereotips sobre el què anomenem “Món àrab”, que des d’una mirada occidental amaga i simplifica, sense massa miraments, unes realitats tant riques, diverses i complexes com qualsevol altra.

La Mostra també vol ser una caixa de ressonància dels anhels, preocupacions, contradiccions i conflictes que travessen els pobles del mediterrani.

 

Condicions de participació

 

Pel·lícules de ficció o documentals a partir de 50 minuts dirigits i/o produïts per realitzador/es originaris/es de Marroc, Algèria, Tunísia, Líbia, Egipte, Sudan, Iemen, Oman, Qatar, Emirats Àrabs Units, Aràbia Saudita, Jordània, Palestina, Líban, Síria i Iraq, en els darrers 5 ANYS 

La inscripció de les pel·lícules es farà en línia, tal com s'indica a la fi d'aquestes

bases. La recepció del material i la correcta inscripció serà comunicada a tots els /les

participants mitjançant un correu electrònic.

L'organització, un cop feta la selecció, només es posarà en contacte amb les persones responsables dels films seleccionats.  

 

Pel·lícules seleccionades

Si el film és seleccionat s'hauran d'entregar fins el 15 de juliol de 2023 els següents materials:

      

  • Sinopsis del film
  • Biografia i filmografia director/a
  • Fotografia director/a i del film en format JPG 300dpi
  • Cartell del film en format JPG 300dpi
  • Tràiler
  • Llistat dels diàlegs en timecode en anglès i/o francès.

 

Subtitulat de les pel·lícules

Les pel·lícules es projectaran en versió original subtitulada al català. La MOSTRA es farà càrrec del subtitulat de les pel·lícules seleccionades.

 

Transport

La Mostra només es farà càrrec de les despeses del transport de les pel·lícules seleccionades fins al lloc d’exhibició i el seu retorn a la distribuïdora un cop hagi finalitzat la MOSTRA de la forma que s’hagi convingut prèviament.

 

Promoció i difusió dels films seleccionats

Qui posseeix els drets sobre el film autoritza a la MOSTRA a utilitzar imatges i inserts (màx. 3 min) del seu film per a la campanya de comunicació i en els materials i plataformes de difusió de la pròpia Mostra.

 

Procés de selecció i Jurat

L'organització de la MOSTRA  nomenarà un jurat format per professionals i persones vinculades al món de cinema, l'audiovisual, la comunicació, la cultura o l'activisme social residents a Catalunya.

Després del visionat de totes les pel·lícules inscrites a la MOSTRA l'organització seleccionarà les produccions que formaran part de la Selecció Oficial, 5 llargmetratges de ficció i 5 documentals, i que es projectaran a la Filmoteca de Catalunya i al cinema Zumzeig.

El jurat serà l'encarregat de visionar les pel·lícules de la Selecció Oficial i decidir el premi a la millor pel·lícula de ficció i al millor documental.

El públic assistent a les projeccions serà l'encarregat de seleccionar, a través de votació, el premi del públic.

L'organització de la MOSTRA atorgarà mencions especials, si així ho considera.

 

Premis

Premi de Jurat a la Millor pel·lícula de Ficció: 1.000 € + inclusió en el catàleg de la MOSTRA per la seva difusió en el circuit cultural non theatrical sota condicions prèviament pactades

Premi del Jurat la millor pel·lícula Documental: 1.000 € + inclusió en el catàleg de la MOSTRA per la seva difusió en el circuit cultural non theatrical sota condicions prèviament pactades

Premi del Públic: inclusió en el catàleg de la MOSTRA per la seva difusió en el circuit cultural non theatrical sota condicions prèviament pactades

Mencions especials:  inclusió en el catàleg de la MOSTRA per la seva difusió en el circuit cultural non theatrical sota condicions prèviament pactades

 

Inscripció i condicions tècniques

La inscripció es realitzarà en línia des de la pàgina web de la Mostra de cinema àrab (enllaç aquí) i mediterrani de Catalunya:

El termini d'inscripció finalitzarà el 15 de juny de 2023.

No es tindran en compte aquelles participacions que es realitzin amb posterioritat a aquesta data.

La MOSTRA  es reserva la possibilitat d'ampliar el termini de participació. 

 

Per a més informació sobre aquesta convocatòria i la  Mostra Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya

Meritxell Bragulat

SODEPAU

Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel: +34 678912630

 

LINK D'INSCRIPCIÓ DE LA PEL·LÍCULA

 

Sodepau

Travessera de Gràcia, 278, baixos
08025 Barcelona

sodepau@sodepau.org
mostra@mostracinearab.cat

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya