dimecres

9/11

19H

Callshop Istanbul

Fitxa Tècnica

Direcció i guió: Hind Benchekroun i Sami Mermer
Càmera: Sami Mermer
So: martin Allard
Producció: Turtle Films
País: Canadà-Marroc
Any:2016
Durada: 98 min
Format: Quicktime
Idiomes: VOSC


 

Sinopsi
Istanbul, una ciutat a la cruïlla entre Europa i Àsia, sempre ha estat una estació en elcamí de comerciants i viatgers de tot el món. Avui, pels migrants de l’Àfrica il’Orient Mitjà, és la porta d’entrada a la terra promesa d’Europa. Refugiats sirians iiraquians, joves cosmopolites buscant un futur millor, desil.lusionats partidaris de laPrimavera Àrab i migrants  indocumentats de l’Àfrica Negra tots ells es congreguenen els ruscos plens d’activitat : el locutoris de la ciutat. Aquests negocis, que estroben a cada cantonada, ofereixen als migrants un lligam vital amb els seus païsosd’origen. La pel.lícula recull les converses, confidències i moments carregatsd’emotivitat que se succeixen en el dia a dia dels locutoris, esdevenint un testimonipoderós i digne de les condicions de la migració en el segle XXI.

 

Hind Benchekroun

Hind Benchekroun és una escriptora i realitzadora nascuda al Marroc, actualment viu a Montréal, Canadà. El 2002 va desenvolupar una sèrie documental amb Production Multi-Monde, Rebel Music Quebec, que va ser emesa a Télé-Québec i TV5. El 2006, va treballar en una sèrie documental anomenada Racism in the workplace, produïda per la National Film Board of Canada.
El 2003 va dirigir La petite fille d’avant que va ser presentat al Festival Vues d’Afrique i al festival Du Monde Arabe a Montréal. També va codirigir Taxi Casablanca (2008), un documental sobre l’única dona taxista a Casablanca que va ser emès per TV5. A més a més també ha codirigit tres curtmetratges: Caressing time, Tea time i Êtres. La seva primera col.laboració amb Sami Mermer va ser amb la pel.lícula La Boite de Lanzo (2006), un film sobre els sense sostre als Estats Units.
Turtles do not die of old age (2010) va ser el seu primer llargmetratge, que també va realitzar conjuntament amb Sami Mermer. Va guanyar el Grand Prize of the International Film Festival de Tétouan al Marroc. La pel.lícula també va ser nominat a Jutra i va obtenir una menció a Les Rendez-vous du Cinéma Québécois. Va viatjar a nombrosos festivals arreu del món (Dokfest Munich, Dubai, Cinemed, Vues d’Afrique, Cinealma, Black Movie a Ginebra, Maghreb des films a París, Cairo International Women’s Film Festival, etc.).

Filmografia

Taxi Casablanca (2008)
Turtles do not die from old age (2010)

Sami Mermer

Sami Mermer és un cineasta kurd nascut a Turquia i que viu a Montreal, Canadà.
A Grand Rapids, Michigan, a dirigir The Box of Lanzo (2006), un documental sobre els “sense-sostre” als Estats Units. També va dirigir un curtmetratge anomenat Sortie (2005) guanyador del premi al millor curtmetratge al festival de la Facultat d’Arts).Sami va ser el co-guionista i ajudant de direcció de Ax (The Land, 1999), guanyador de diversos premis com el de Millor pel.lícula al Festival de Cinema d’Hamburg (Alemanya, 2000). També ha treballat com a director de fotografia en diverses pel.lícules, com Taxi Casablanca (2008), que va dirigir conjuntament amb Hind Benchekroun i Mary Fowles i que va ser emès a TV5. També va rodar The concert of the voices de Bettina Ehrardt, un documental sobre Kent Nagano, i The Passenger, un curt de ficció dirigit per Ben Hoektra. Sami també va ser assitent de càmera a el D.O.P Philippe Lavalette a la pel.lícula Victoria, dirigida per Anna Karina. També ha dirgit amb Hind Benchekroun, Turtles do not die of old age i també ser-ne el director de fotografia. Van guanyar el Gran Premi del Festival de Cinema Internacional de Tetuan, al Marroc. El documental va ser també nominat a Jutra i va obtenir una menció a Les Rendez-vous du Cinéma Québécois. La pel.lícula ha viatjat a molt festivals arreu del món (Dokfest Munich, Dubai, Cinemed, Vues d’Afrique, Cinealma, Black Movie in Geneva, Maghreb des films in Paris, Cairo International Women’s Film Festival, etc).

Filmografia
The box of Lanzo (2006)
Turtles do not die from old age (2010)

 

 

 


Tots els drets reservats
Powered by: barbaravallstudio.com