Diumenge
13/11
21H

3000 Nits (3000 Layla)

Fitxa Tècnica

Direcció i guió: Mai Masri
Edició: Michele Tyan
Música: Sherif Sehnaoui
So: Raja Dubayah , Chadi Roukoz, Rana Eid
Repartiment: Maisa Abd Elhadi, Nadera Omran, Raida Adon, Karim Saleh
Producció: Mai Masri, Sabine Sidawi, Charlotte Uzu
País: Palestina, França, Líban, Jordània, UAE, Qatar
Any: 2015
Durada: 103 min
Format: Blu-ray
Idiomes: VO àrab amb subtítols en castellà


 

Sinopsi

Inspirada en una història real i rodada en una presó, 3000 Nits explica la història d’una mestra palestina recent casada que va ser detinguda sota falses acusacions i empresonada en una presó israeliana on va donar a llum al seu fill. A través la seva lluita per pujar el seu fill darrera els barrots, la pel.lícula traça el viatge d’una jove mare ple d’esperança, resiliència i supervivència contra tot pronòstic.

 

Mai Masri

Mai Masri és una cineasta palestina nascuda a Jordània i que va realizar els seus estudis cinematogràfics a UC Berkeley i a la Universitat de San Francisco, els Estats Units. Ha dirigit i produït diverses pel.lícules que han estat projectades al món sencer i per les quals ha rebut més de 60 premis i reconeixements, entre els quals cal destacar el Mipdoc Trailblazer a Cannes, França (2011), el Luchino Visconti a Itàlia (2003) i el Asia- Pacific Screen Award a Austràlia (2007).

Juntament amb el seu marit, el cineasta libanès Jean Chamoun, va fundar Nour Productions l’any 1995. El seu primer llargmetratge de ficció, 3000 Nits (2015) va ser premiat al Toronto International Film Festival i en altres nou festivals d’arreu i ha estat la pel.lícula escollida per representar Jordània als Óscar del 2017 per optar a Millor pel.lícula estrangera. 

Els seus documentals han estat aclamats arreu del món i programats en més de 100 canals de televisió, entre els quals, la BBC, Channel 4 i PBS. La seva filmografia inclou títols com “Children of fire” (1990); “ hildren of Shatila”(1998); “Frontiers of dreams and fears” (2001); “ A woman of her time” (1995), “ Beirut Diaries” (2006) i “33 Days” (2007). També ha co-dirigit amb el seu marit Jean Chamoun, “ Under the rubble” (1983), “Wild flowers” (1986), “ War Generation-Beirut” (1998)and “Suspended dreams” (1992).

Premis

Washington DC International Film Festival

The WIFTS Women's International Film & Television Showcase in the USA,

Annonany International Film Festival (França)

Valladolid International Film Festival (Espanya)

International Film Festival and Forum on Human Rights in Geneva (Suïssa

 

 

 

 

 


Tots els drets reservats
Powered by: barbaravallstudio.com