Dissabte
12/11
21:30H

Un assetjat com jo (Un assegié comme moi)

Fitxa Tècnica

Direcció, guió i realització: Hala Alabdalla
Muntatge: Dominique Pâris
Imatge: Joanne Delachair i Frédéric Goupil
So: François Abdelnour
Música: Compositions de Naïssam Jalal
Co-Producció: Ramad Films (Síria) i Cosmographe Productions (França)< />Producció: Nathalie Combe i Hala Alabdalla
Amb la participació de 2M, de l’Organisation internationale de la Francophonie, du CNC. Avec la participation de 2 Rives.tv.
País: Síria i França
Any: 2016
Durada: 90 min
Format: DCP
Idiomes: VO àrab amb subtítols en català


 

Sinopsi

Farouk Mardam-Bey, editor sirià que viu i treballa a França des dels anys 70, haconsagrat la seva vida a donar a conèixer la poesia i el pensament àrab als europeus.Teixint ponts sense descans entre Europa i l’Orient Mitjà, a més compromès per descomptat amb la causa palestina. Des de l’esclat de la revolució a Síria,sensibilitza infatigablement els ciutadans francesos sobre la tragèdia del poble sirià, al que pertany més que mai. La seva preocupació per la transmissió, el seu compromís a construir lligams entre les generacions, la seva lluita incessant per la justícia i la llibertat fan d’ell un testimoni excepcional del que viu el món àrab avui.«  Finalment, he passat un terç de la meva vida a Síria, i dos terços a França. He viscut el doble  de temps a França que a Síria. Però, a França, he viscut experiències riques i instructives, que seria interessant de relatar i transmetre. La més important, al meu parer, és la manera d’acompanyar, des de l’exterior, el que passa en els països àrabs. Com  no trencar, cada dia, amb el que travessa el país, mentre que un viu fora ? Com mantenir el lligam amb el seu país d’origen, tot construïnt una veritable relació, profunda, amb el país on un resideix ? És la història de cinquanta anys a França, la d’un sirià, sempre sirià, però que viu a França…..en un100% » ( Farouk Mardam-Bey, en el film).

A través un retrat de Farouk Mardam –Bey, la pel.lícula de Hala Alabdalla explica lalluita d’homes i dones que, des de França, han escollit lluitar no amb violència sinó amb la cultura, per fer triomfar la intel.ligència, l’humanisme i la llibertat dels pobles àrabs.

 

Hala Alabdalla

Hala Alabdalla és una cineasta siriana que viu a França, col.laboradora artística de nombrosos documentals i productora. Les seves pel.lícules han estat difoses en cinemes i festivals del món sencer, entre els quals cal destacar Venècia, Toronto, Dubaï,….

 

Filmografia

1998 Sur le sable, sous le soleil, co-autora i realitzadora amb Mohamad Malas.
2006 Je suis celle qui porte des fleurs vers sa tombe (Venècia, Premi al millor Documental)
2008 Hé ! nʼoublie pas le cumin
2008 Yolla, un retour vers soi, documental per France Culture
2012 Comme si nous attrapions un cobra (Toronto, RIDM)

 

 

 

 


Tots els drets reservats
Powered by: barbaravallstudio.com