Dissabte
12/11
19:30H

Diez años y divorciada(Ana Noojoom Bent Alasherah Wamotalagah)

Fitxa Tècnica

Direcció:: Khadija Al Salami
Muntatge: Mona Bräuer, Max Knoth
Repartiment: Reham Mohammed, Rana Mohammed, Ibrahim Al Ashmori,
Naziha Alansi, Husam Alshiabali, Sawadi Alkainai, Adnan Alkhader, Samaa
Alhamdani
Producció: Hoopoe Film
País: Iemen, Emirats Àrab Units, França.
Any: 2014
Durada: 96 min
Format: DCP
Idiomes: VO àrab amb subtítols en castellà


 

Sinopsi
La pel.lícula narra la història d’una nena que entra en una sala de justícia, mira al jutge directament als ulls i li diu: “vull divorciar-me”. Al Iemen, on no hi ha cap requisit d’edat pel matrimoni, Nojoom és obligada a casar-se als 10 anys amb un home de 30 anys. El dot ofereix a la família una renda petita i una boca menys a alimentar. Un arranjament legítim i aceptable per tothom, menys per la petita Nojoom que ràpidament veurà com la seva vida canvia radicalment i es converteix en una existència insuportable. La pel.lícula dóna visibilitat a totesaquestes noies forçades a esdevenir dones massa aviat i reivindica el seu dret a una vida digna.

 

Khadija Al-Salami

Khadija Al Salami, la primera dona cineasta i productora al Iemen, va néixer a Sana’a. Obligada a casar-se als onze anys, va rebel.lar-se contra els valors familiars i tradicionals de la seva societat atrevint-se a abandonar el seu marit i sol.licitar el divorci. Amb coratge i determinació, Khadija Al Salami obtingué la seva llibertat personal i capgirà el seu destí. Als setze anys va rebre una important beca, que li va permetre fer realitat els seus somnis: estudiar als Estats Units on va aconseguir llicecnciar-se amb un master en producció i direcció de cinema. Ha dirigit més de 25 documentals que retraten els rols de les dones i noies al Iemen contemporani i ha rebut nombrosos premis i reconeixements internacionals per la seva tasca com la Legió d’Honor Francesa i la distinció del Cavaller de l’Ordre de les Arts i les Lletres atorgada pel Ministeri de Cultura francés el 2011.
El 2009 va publicar el bestseller “Nojood” i el va adaptar al cinema obtenint el premi al Millor Llargmetratge al Festival de Dubai uns anys més tard.

Premis

Festival de Dubai. Premi al Millor llargmetratge
Festival de Drets Humans de San Sebastián 2016. Premio del Públic al
Millor  Llargmetratge.
Premi YO, DONA 2016 a la Millor Labor Professional per la cineasta.

 

 

 

 


Tots els drets reservats
Powered by: barbaravallstudio.com